ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ & ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΠΑΓΟΔΡΟΜΙΩΝ

“Τα παγοδρόμια είναι το πάθος μας”

Πρωτοποριακή τεχνολογία στη κατασκευή παγοδρομίων με πτυσσόμενο αλουμίνιο

Η κατασκευή παγοδρομίου από πτυσσόμενο αλουμίνιο εγγυάται ότι το πατινάζ στον πάγο θα είναι εφικτό παντού και υπό όλες τις συνθήκες.
Η κατασκευή προσωρινών παγοδρομίων από πτυσσόμενο αλουμίνιο είναι η πιο πρόσφατη και επαναστατική ανάπτυξη στον τομέα αυτόν. Τα παγοδρόμια μας με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό είναι στη διάθεσή σας για ενοικίαση.

Μια προσωρινή κατασκευή παγοδρομίου …

… αντιπροσωπεύει μια αθλητική και ποιοτική βελτίωση για την κοινότητα. Ενθαρρύνει επίσης την υγιή, αθλητική συμπεριφορά, τη διασκέδαση στον πάγο και την ευθυμία. Ψυχαγωγία και χαλάρωση!

Πραγματικά πρωτότυπη…

…έτσι μπορεί να περιγραφεί η πιό πρόσφατη, σχεδόν επαναστατική, νέα ανάπτυξη κατασκευής προσωρινών παγοδρομίων. Αυτός ο τρόπος κατασκευής υπερέχει σε κάθε πτυχή από τα παραδοσιακά «λαστιχένια» προσωρινά παγοδρόμια, και εγγυάται ότι το πατινάζ θα είναι «καυτό» παντού και κάτω από όλες τις συνθήκες.

Η κατασκευή παγοδρομίου από πτυσσόμενο αλουμίνιο έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • 100% εγγύηση πάγου ακόμη και στους 25 C°/ με αέρα 1 m/s
 • Καλή ποιότητα πάγου σε άσχημες καιρικές συνθήκες και υψηλές θερμοκρασίες
 • Μικρή κατανάλωση ενέργειας
 • Πολύ σύντομη εγκατάσταση
 • Ανταγωνιστική τιμή
 • Γρήγορος σχηματισμός πάγου
 • Αποδεδειγμένη ποιότητα
 • Φιλικό προς το περιβάλλον
 • Περιβαλλοντικό σύστημα διαχείρισης σύμφωνα με τα πρότυπα του ISO 14001

Ανάλυση πλεονεκτημάτων:

Καλός πάγος ακόμη και κατά τη διάρκεια μη ιδανικών συνθηκών!
Αέρας, ήλιος, βροχή, θερμοκρασία… στοιχεία που φυσικά έχουν άμεση επίδραση στην ποιότητα του πάγου. Για αυτό είναι τόσο ευχάριστο που στη συγκεκριμένη περίπτωση οι καιρικές συνθήκες έχουν ελάχιστη επίδραση επάνω στην ποιότητα πάγου που έχει κατασκευαστεί με την μέθοδο πτυσσόμενου αλουμινίου.
Αυτό, επίσης, οφείλεται στην άριστη αγωγιμότητα του αλουμινίου που μεταφέρει το κρύο πολύ γρηγορότερα και αμεσότερα στην επιφάνεια του πάγου και έτσι ο πάγος παραμένει άθικτος, ακόμη και στις λιγότερο ιδανικές καιρικές συνθήκες, σε αντίθεση με εναλλακτικές κατασκευές παγοδρομιών. Ακόμη και έπειτα από μια βροχή, η επιφάνεια της πίστας στεγνώνει γρηγορότερα και έτσι η πίστα μπορεί να επαναλειτουργήσει πολύ σύντομα.

Εξαιρετικά – μικρή κατανάλωση ενέργειας!
Το γεγονός ότι το αλουμίνιο είναι ένας άριστος αγωγός θερμότητας, που συνδυάζεται με τις δυνατότητες του βέλτιστου ακριβούς καθορισμού των ψυκτικών μηχανών, μπορεί να μείωσει κατά πολύ (30%-40%) το κόστος σε ηλεκτρικό ρεύμα. Ο ψυκτικός εξοπλισμός μπορεί να προσαρμοστεί πλήρως στις ανάγκες για ενέργεια. Παραδείγματος χάριν, μπορούμε μερικές φορές να σβήσουμε τις μηχανές για όλη τη διάρκεια της νύχτας και να τις ανάψουμε πάλι το επόμενο πρωί. Όλο αυτό έχει να κάνει με το συντελεστή αγωγιμότητας του αλουμινίου (που είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτό του λάστιχου): αυτό οδηγεί στη γρήγορη μεταφορά ενέργειας και διευκολύνει έτσι στο να υπάρχει ταχύς ρυθμός προσαρμογής.

Πολύ σύντομη εγκατάσταση και αποσυναρμολόγηση!
Μια σειρά πτυσσόμενων υλικών αλουμινίου που συνδέονται γρήγορα και εύκολα: αυτή είναι μια απλή και όμως έξυπνη τεχνική κατασκευής της βάσης μιας παγοπίστας που δεν χρειάζεται απαραίτητα υψηλή τεχνική γνώση και εμπειρία. Έτσι απλά και τόσο έξυπνα ένα παγοδρόμιο 600 τ.μ μπορεί να τοποθετηθεί σε μερικές ώρες! Η εγκατάσταση μπάρας γύρω από την πίστα είναι επίσης απλή διαδικασία αφού οι βάσεις της μπάρας παγώνουν ακριβώς μέσα στον πάγο και παραμένει έτσι η μπάρα σταθερή, ακριβώς όπως γίνεται και με όλες τις σωληνώσεις οι οποίες είναι με ασφάλεια τοποθετημένες κάτω από το στερεό πάγο όπου προστατεύονται.

Γρήγορος σχηματισμός πάγου
Με τον τρόπο κατασκευής παγοπίστας από πτυσσόμενα κομμάτια αλουμινίου μπορούμε από την πρώτη φορά να γεμίσουμε ολόκληρη την πίστα με νερό σε ύψος 7 εκατοστών. Οι μηχανές ψύξης είναι αναμμένες και μέσα σε 12-24 ώρες η παγοπίστα μπορεί να λειτουργήσει, ανεξάρτητα από την εξωτερική θερμοκρασία και χωρίς πολύωρη εργασία. Αντιθέτως, η κατασκευή παγοπίστας με άλλο τρόπο χρειάζεται 36 ώρες τουλάχιστον ώστε να παραχθεί ένα αρκετά παχύ στρώμα πάγου όπου η εργασία γίνεται προ πάντων τη νύχτα όταν η θερμοκρασία είναι πιο ψυχρή.

Αποδεδειγμένη ποιότητα
Η κατασκευή παγοδρομίου από πτυσσόμενο αλουμινίου έχει αποδείξει ήδη την ποιότητα της σε περισσότερες από 100 περιοχές στην Ευρώπη. Πολλές εφημερίδες, εμπορικά περιοδικά καθώς και τηλεοπτικές εκπομπές έχουν κάνει αναφορές σχετικά με την επαναστατική αυτή μέθοδο κατασκευής. Χωρίς εξαιρέσεις, οι πελάτες είναι εξαιρετικά ικανοποιημένοι.

Φιλικό προς το περιβάλλον
Οι πίστες πατινάζ λειτουργούν συχνά με ένα ψυκτικό μέσο αποκαλούμενο γλυκόλη (χρησιμοποιείται επίσης στη βιομηχανία τροφίμων) η οποία κυκλοφορεί στη βάση της πίστας. Κατά αυτόν τον τρόπο το κρύο μεταφέρεται από το δοχείο ψύξης στην πίστα. Η γλυκόλη δεν εξέρχεται στο περιβάλλον όταν γίνεται η εγκατάσταση. Το υγρό αυτό αποχετεύεται πριν από την αποσυναρμολόγηση χωρίς την απώλεια ψυκτικού μέσου. Σε αντίθεση με άλλα παλαίοτερα συστήματα, δεν υπάρχει σχεδόν καμία πιθανότητα διαρροής. Η μικρή κατανάλωση ενέργειας είναι επίσης ένα σημαντικό περιβαλλοντικό επιχείρημα.

Οικονομικά πλεονεκτήματα:

 • Λόγω του ευνοϊκότερου συντελεστή καθοδήγησης του αργιλίου, η κατανάλωση ενέργειας μειώνεται κατά 35%, σε σχέση με άλλα συμβατικά συστήματα.
 • Χάρη στη σύντομη εγκατάσταση και η αποσυναρμολόγηση του παγοδρομίου καθώς επίσης και στη γρήγορη παραγωγή πάγου και απόψυξης, υπάρχει μεγάλο κέρδος σε χρόνο και προσωπικό.