ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

“Το επαναστατικό παγοδρόμιο από πτυσσόμενο αλουμίνιο κατακτά όλες τις ευρωπαϊκές αγορές”

Το σύστημα σωληνώσεων αλουμινίου είναι σε όλους τους τομείς πολύ ανώτερο από το παραδοσιακό ελαστικό σύστημα EPDM.

Συστήματα παγοδρομίου:

Η Ice Arena χρησιμοποιεί συστήματα παγοδρομίου με βάση πραγματικό πάγο και όχι φύλλα συνθετικού πάγου.

Παγοδρόμιο από πτυσσόμενο αλουμίνιο

Πρόκειται για παγοδρόμιο τελευταίας γενιάς, εύκολο στην εγκατάσταση, χωρίς τη χρήση ειδικού προσωπικού συναρμολόγησης. Το παγοδρόμιο αποτελείται εξ ολοκλήρου από κομμάτια αλουμινίου που ξεδιπλώνονται και δεν απαιτούν συναρμολόγηση. Για την εγκατάσταση απαιτούνται μόλις ελάχιστες ώρες. Tο πτυσσόμενο σύστημα παγοδρομίου είναι μοναδικό αλλά, λόγω της υψηλής επένδυσης που απαιτείται, χρησιμοποιείται κυρίως για συμβόλαια μακρόχρονης ενοικίασης. Οι πελάτες μπορούν να εγκαταστήσουν οι ίδιοι τον τύπο αυτό παγοδρομίου.

Παρακολουθήστε το βίντεο που βρίσκεται στο τέλος αυτής της σελίδας, για να δείτε πόσο γρήγορα μπορεί να συναρμολογηθεί ένα παγοδρόμιο.

Αρχικά οι  πίστες πατινάζ κατασκευάζονταν από ελαστικά EPDM. Τα τελευταία χρόνια, πολλές εταιρίες κυκλοφόρησαν στην αγορά παρόμοια προϊόντα. Το EPDM έχει αρκετά αδύνατα σημεία. Το 2001, ξεκινήσε έρευνα για ένα βιώσιμο εναλλακτικό προϊόν και το χειμώνα του 2003/04 έγινε στην Ευρώπη εγκατάσταση των πρώτων νέων παγοδρομίων από σωληνώσεις αλουμινίου, τα οποία γνώρισαν μεγάλη επιτυχία.
Από τη σεζόν 2007/08 στην ICE ARENA αντικαταστήσαμε όλα τα παγοδρόμια από ελαστικά EPDM με την “επαναστατική πίστα πατινάζ από αλουμίνιο”.

Χαρακτηριστικά του επαναστατικού παγοδρομίου από πτυσσόμενο αλουμίνιο

·Όχι άλλες διαρροές ή προβλήματα
Ολόκληρη η βάση του πάγου συναρμολογείται και δοκιμάζεται στις εγκαταστάσεις μας. Ένας τελικός έλεγχος κατά τη διάρκεια της κατασκευής εξασφαλίζει μια ευχάριστη και χωρίς προβλήματα σεζόν.

· Πολύ σύντομοι χρόνοι συναρμολόγησης και αποσυναρμολόγησης
Το πτυσσόμενο παγοδρόμιο αλουμινίου αποτελείται από μια σειρά πτυσσόμενων μερών που συνδέονται εύκολα με τη χρήση συνδέσμων ταχείας δράσης. Μπορούμε να στήσουμε μια πίστα πατινάζ 600 τ.μ. σε περίπου δύο ώρες. Η περίφραξη γύρω από την πίστα στερεώνεται σταθερά μέσα στον πάγο και έτσι απαιτεί ελάχιστη προσοχή. Όλοι οι σωλήνες παγώνουν εντός του πάγου όπου και προστατεύονται.

· Ταχύτατος σχηματισμός πάγου
Με το πτυσσόμενο παγοδρόμιο αλουμινίου γεμίζουμε ολόκληρη την πίστα με νερό σε ύψος επτά εκατοστών με μια μόνο φορά. Οι μηχανές ψύξης μπαίνουν σε λειτουργία και μέσα σε 12-24 ώρες το παγοδρόμιο μπορεί να λειτουργήσει, σχεδόν ανεξάρτητα από την εξωτερική θερμοκρασία. Δεν απαιτείται καθόλου δουλειά ενώ σπαταλείται πολύ λιγότερη ενέργεια. Αντίθετα, τα παγοδρόμια τύπου EPDM χρειάζονται 36 ώρες για να γεμίσουν προκειμένου να δημιουργηθεί ένα στρώμα πάγου επαρκούς πάχους, ενώ απαιτείται δουλειά τη νύχτα όταν κάνει περισσότερο κρύο. Ακόμα και τότε, η εξωτερική θερμοκρασία δεν πρέπει να είναι υπερβολικά υψηλή, ούτε να φυσάει πολύ.

Αποδεδειγμένη ποιότητα
Το παγοδρόμιο κατασκευασμένο από πτυσσόμενο αλουμίνιο έχει ήδη αποδείξει την ποιότητά του σε πολλές διαφορετικές τοποθεσίες. Πολλές εφημερίδες, εμπορικές εφημερίδες, ακόμα και τηλεοπτικά προγράμματα, έχουν κάνει ρεπορτάζ για το επαναστατικό αυτό παγοδρόμιο. Όλοι οι πελάτες ανεξαιρέτως, έμειναν εξαιρετικά ικανοποιημένοι.

· Εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση ενέργειας
Ο συντελεστής αγωγιμότητας ενέργειας του αλουμινίου είναι χιλιάδες φορές πιο αποδοτικός από την τεχνολογία EPDM. Σε συνδυασμό με τη ρύθμιση της μηχανής ψύξης, θα εξοικονομήσετε 30-40% σε ενεργειακό κόστος. Ο έλεγχος του εξοπλισμού ψύξης περιλαμβάνει τη δυνατότητα πλήρους συγχρονισμού των μηχανών με τις ενεργειακές απαιτήσεις, ενώ ορισμένες φορές θα μπορεί να κλείνει τη νύχτα. Η ταχεία μεταφορά ενέργειας κάνει τις προσαρμογές γρήγορες και εύκολες. Ο πάγος που υγραίνεται από τη βροχή στεγνώνει σε λίγα μόλις λεπτά.

· Ένα προϊόν φιλικό προς το περιβάλλον
Τα παγοδρόμια συχνά λειτουργούν με ένα ψυκτικό μέσο που ονομάζεται γλυκόλη, το οποίο κυκλοφορεί μέσα στη βάση του πάγου. Με αυτό τον τρόπο, το ψύχος μεταφέρεται από το μηχάνημα ψύξης στην πίστα. Επί σειρά ετών, η Ice Arena χρησιμοποιεί την πιο ακριβή αλλά φιλική προς το περιβάλλον προπυλενογλυκόλη, η οποία χρησιμοποιείται και στη βιομηχανία τροφίμων. Καμία ποσότητα γλυκόλης δεν αποδεσμεύεται στο περιβάλλον κατά την εγκατάσταση αυτής της μοναδικής πίστας. Το υγρό αποστραγγίζεται πριν την αποσυναρμολόγηση, χωρίς καμία απώλεια ψυκτικού μέσου. Σε αντίθεση με το πολυχρησιμοποιημένο σύστημα EPDM, οι πιθανότητες διαρροής είναι σχεδόν μηδενικές. Η χαμηλή κατανάλωση ενέργειας αποτελεί επίσης ένα ισχυρό επιχείρημα για το περιβάλλον.

· Καλός πάγος σε δύσκολες καιρικές συνθήκες
Άνεμος, ήλιος και βροχή σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες ενδέχεται να προκαλέσουν ολική τήξη του πάγου κάποια στιγμή. Καθώς το πτυσσόμενο παγοδρόμιο αλουμινίου μεταφέρει το ψύχος στον πάγο πολύ πιο γρήγορα και άμεσα, είναι πολύ λιγότερο ευαίσθητο στην κακοκαιρία σε σύγκριση με τα υπάρχοντα συστήματα. Μετά από μια βροχή, το παγοδρόμιο στεγνώνει πολύ γρηγορότερα και, ακόμα και σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, μπορεί και λειτουργεί, κάτι που μπορεί να αποδειχθεί σημαντικό για την τσέπη σας!

· Απλή συναρμολόγηση και αποσυναρμολόγηση
Δεν υπάρχει περίπτωση να μην πάει κάτι καλά κατά την τοποθέτηση της βάσης πάγου. Η Ice Arena σας παρέχει πάντοτε έναν ή δύο έμπειρους ειδικούς που επιτηρούν την τοποθέτηση και αποσυναρμολόγηση του παγοδρομίου. Ο ενοικιαστής πρέπει να παρέχει έξι βοηθούς για δύο ώρες οι οποίοι θα ξεδιπλώσουν και θα διπλώσουν τους σωλήνες αλουμινίου. Στη συνέχεια, ο τεχνικός μας θα εγκαταστήσει και θα συνδέσει τον εξοπλισμό ψύξης.

Εξοπλισμός ψύξης
Η Ice Arena συνεργάζεται με την Carrier, τη μεγαλύτερη εταιρία στον κόσμο στην ενοικίαση εξοπλισμού ψύξης και κατάψυξης επί σειρά ετών. Ως αποτέλεσμα αυτής της στενής συνεργασίας, έχουμε στη διάθεσή μας τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό και την πιο προηγμένη τεχνολογία.  Η Carrier διατηρεί μια ποικιλία γεννητριών για την Ice Arena, κάτι που μας επιτρέπει να αντιμετωπίσουμε οποιεσδήποτε ελλείψεις στην παροχή ρεύματος για τα παγοδρόμια, οποιαδήποτε στιγμή. Καθώς πρέπει να διατηρήσουμε σε εταιρικά πλαίσια την ευθύνη για την τεχνολογία, δεν μπορούμε να δεχτούμε γεννήτριες από άλλους προμηθευτές στα παγοδρόμιά μας.

Συντήρηση παγοδρομίου
Τα παγοδρόμια που είναι μικρότερα από 600 τ.μ. μπορούν να καθαριστούν με τα παρεχόμενα ειδικά εργαλεία καθαρισμού. Μόλις αφαιρεθεί το χιόνι, η επιφάνεια του πάγου ψεκάζεται ελαφρά με νερό για να δημιουργήθει και πάλι λείος πάγος.
Μπορούμε να παρέχουμε μηχανοκίνητο εξοπλισμό, όπως μεγάλες μηχανές απόξεσης πάγου για μεγαλύτερα παγοδρόμια, αλλά γενικά χρησιμοποιείται μια απλούστερη λύση.